Начало За Забава Събития Севлиево посреща 2018 – празнична програма

Севлиево посреща 2018 – празнична програма

1921

Богата културна програма от множество концерти, изложби, театър, възстановка на стари обичаи, коледен базар предстои през декември 2017 г. в Севлиево.

Севлиево посреща Дядо Коледа

На 1 декември от 17:30 ч. севлиевци ще посрещнат Дядо Коледа и ще запалят коледните светлини на площад „Свобода“ в Севлиево. „Коледната магия“ на Дядо Коледа ще дойде с подаръци за послушните малчугани, безброй усмивки и празнично настроение.

Габровският театър на гости в Севлиево

Прекрасната комедия на ситуациите „Един Джаксън в повече“ от Артър Хюфийлд ще разсмее севлиеци на 5 декември от 19:00 ч. в НЧ „Развитие – 1870”. В тази комедия еротиката и смехът вървят ръка за ръка. Постановката е на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.  На сцената ще видим: Велислава Маринкова, Елизабет Попова, Магдалена Славчева, Димо Димов, Васил Грънчаров и Мартин Властанов.

„Балканският лъв“ в Севлиево

Изложбата „Балканският лъв“, посветена на 125-та годишнина от рождението на легендарния борец Дан Колов, ще бъде открита от 16:00 ч. на 7 декември в Хаджистояновото училище.

Също на 7 декември галерия „Видима“ ще бъде домакин на изложбата-живопис на бесарабския българин Александър Телалим. Художникът, чието творчество се възприема като мост между Изтока и Запада, завършва „Стенопис“ в Националната художествена академия, София. Негови творби са излагани в България, Германия, Австрия, Полша, Франция, Испания и в родната Украйна. Официалното откриване ще бъде в 17:30 ч.

Художникът Александър Телалим е българин от украинската част на Бесарабия. Роден е през 1966 г. във Владичен. През 1995 г. се премества да живее в България, където завършва „Стенопис“ в Националната художествена академия, София.

Коледен концерт на Севлиевската духова музика

Народно читалище „Развитие – 1870“ кани на Коледен концерт на класа по народно пеене и Севлиевската духова музика. Събитието е на 7 декември от 17:00 ч.

Коледна изложба на севлиевските художници

Традиционната Коледна изложба на севлиевските художници и приложници ще бъде открита на 12 декември от 17:30 ч. в Градската художествена галерия в Севлиево „Асен и Илия Пейкови“.

Децата на Севлиево празнуват

С Коледен концерт ще отпразнуват 15-годишния рожден ден на ДГ „Радост“ децата от детската градина. Те ще очакват своите гости в Дома на културата „Мара Белчева“ на 13 декември от 17:30 ч.

Също на 13 декември учениците от СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ ще се включат във възстановка на народния обичай „Бъдни вечер“, която всички желаещи ще могат да видят от 14:30 ч. в „Табахана”.

Любими руски песни с Руслан Мъйнов и Плевенската филхармония

Два концерта очакват в Севлиево на 18 декември. От 18:00 ч. в НЧ „Развитие – 1870” ще има Коледен концерт на детските художествени състави при читалището. В същия час в Дом на културата „Мара Белчева” в Севлиево е концертът „Любими руски песни“ с Руслан Мъйнов и Плевенската филхармония. Билетите са вече в продажба на касата на ДК „Мара Белчева”.

Коледен базар с Веселин Маринов

Традиционният Коледен базар в Севлиево ще продължи от 19 до 22 декември на площад „Свобода“. Посетителите ще имат богат избор от коледна украса и подаръци. За откриването на базара, на 19 декември от 17:30 ч., коледен концерт на площада ще изнесе Веселин Маринов.

Отново на 19 декември в 17:30 ч., в Градската художествен галерия „Асен и Илия Пейкови” ще бъде открита изложбата-акварел на Иван Гайдаров. Роденият в Казанлък автор, освен с акварел, работи и с дърво, метал, мрамор, гранит, бронз, инокс. Негови творби се намират в частни колекции в България, Дания, Унгария, Индия, Гърция, Австрия и САЩ.

Фолклорните ансамбли на Севлиево, Трявна, Дряново и Габрово с общ концерт

За почитателите на българската народна музика и танци е съвместният Коледен концерт на Фолклорните ансамбли „Развитие” – Севлиево, „Трявна”, „Балкан” – Дряново и „Сивек” – Габрово. Събитието е на 20 декември от 18:30 ч. в Дом на културата „Мара Белчева“ – Севлиево.

Посрещане на Новата 2018 година

Празничното изпращане на 2017 г. и посрещането на Новата 2018 година ще бъде кулминацията на декемврийската програма в Севлиево. С много музика, танци и добро настроение севлиевци ще се съберат на площад „Свобода“. Празничните илюминации ще огреят небето над Севлиево в 00:15 ч. на централния площад пред Община Севлиево.