Начало Спорт Бадминтон Серия от спортни победи за севлиевци на „Ученически игри“ 2016-2017 г.

Серия от спортни победи за севлиевци на „Ученически игри“ 2016-2017 г.

1397

На 14 март (вторник) в Габрово се изиграха срещите по шахмат. Отборът във възрастова група 5-7 клас на ОУ “Стефан Пешев” се класира на трето място, а шахматистите на ПГМЕТ “Ген. Иван Бъчваров” заеха престижното второто място.
Срещите по баскетбол във възрастови групи 8-10 и 11-12 клас се проведоха на 15 март, в зала Орловец, гр. Габрово, където учениците от 11-12 клас на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ отбелязаха категорична победа над противниковия отбор на домакините, като отнесоха габровци с резултат 68:28. За него допринесе и блестящата игра на Росен Йорданов, който заби 8 “тройки”, както и треньора на отбора Стефан Кацарски.

Същият ден и отбора на девойките на Павел Калчев демонстрира добър баскетбол и се наложи с 35:22 над отбора от Габрово.

В групата 8-10 клас, отборите на юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и девойките на СУ „Васил Левски“, отстъпиха след дълга и оспорвана игра на баскетболистите от гр. Габрово.

На 17 март (петък) се изиграха срещите по бадминтон, където един срещу друг застанаха отборите на гр. Севлиево и гр. Габрово. Нашите момчета от СУ “Васил Левски”, в състав Кирил Памукчиев, Николай Бакалов, Берхан Узнов и Мартин Николов, се наложиха категоричното с 5:0 над отбора на ОУ “Иван Вазов”.

Победите не спряха до тук и юношите на ПГМЕТ “Ген. Иван Бъчваров” (Галин Милчев, Димитър Данев, Никола Венков и Данаил Косев) отбелязаха поредна победа, с резултат 5:0 над отбора на Национална Априловска гимназия.

Отборът на девойките от ПГМЕТ “Ген. Иван Бъчваров” (Ралица Михайлова, Мирела Николова, Вилимира Стоянова и Ивелина Венкова) трябваше да чака резултата от 5-та, след което се поздравиха със заслужена победа.

Малко обаче не достигна на момичетата от ОУ “Стефан Пешев”, които отстъпиха на отбора на СУ “Райчо Каролев”.

Предстоят срещите по волейбол, на които домакин за трите възрастови групи ще бъде Севлиево. Срещите ще се проведат в следния ред:

  • 21 март (вторник) играят 11-12 клас;
  • 22 март (сряда) играят 5-7 клас;
  • 24 март (петък) играят 8-10 клас.