Начало Новини Инфраструктура Спира се приемът на документи за саниране по Националната програма за енергийна...

Спира се приемът на документи за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

1473

Във връзка с постъпило писмо от министъра на регионалното развитие и благоустройството се преустановява приема на заявления за интерес и финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до приключване на изпълнението на сключените договори за целево финансиране.

В писмото се посочва, че с одобрения финансов ресурс по програмата ще се финансират допустимите дейности за 2,022 сгради, които имат вече сключен договор за целево финансиране.

Към настоящия момент не е одобрен допълнителен ресурс по програмата, поради което приемът на заявления и документи на сдружения в Община Севлиево се прекратява.

След приключване на всички дейности по обновяването на одобрените сгради ще бъде направен анализ на свободния финансов ресурс в границите на одобрените по програмата 2 млрд. лв. и при възможност ще бъде подновен приемът на документи, за което гражданите своевременно ще бъдат информирани.