Начало Новини Образование Сребърни медали за юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ от финалите на...

Сребърни медали за юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ от финалите на „Ученически игри 2016/2017 г.“

1667

От 1 до 4 юни Севлиево беше домакин на финалните игри по бадминтон за юноши и девойки от програмата на „Ученически игри 2016/2017 г.“. По време на церемонията по откриване на финалните игри състезатели и зрители се насладиха на прекрасното изпълнение на детския състав за народни танци при Народно Читалище „Развитие – 1870“ с ръководител Весела Йорданова.

Срещите по бадминтон се играха в спортна зала „Дан Колов“, като чрез жребий отборите бяха разпределени в две групи по 5, а системата на игра – всеки срещу всеки. Севлиево се представи с два отбора от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – юноши и девойки.

В предварителните групи при юношите нашите бадминтонисти постигнаха 4 победи и се срещнаха на полуфинал с отбора на Русе от другата група. В спор за медалите юношите се бориха достойно и с резултат 3:2 победиха отбора на Русе.

Финалът за нашите юноши бе срещу отбора на Стара Загора, в който участва Жан Иванов, състезател от националния отбор на Република България. Въпреки, че имаха своите шансове за победа и на моменти повеждаха в резултата, умората и психическото напрежение оказаха влияние и нашите юноши загубиха срещата, но заслужено се окичиха със сребърните медали. Отборът на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ игра в състав: Галин Милчев, Димитър Данев, Никола Венков и Драгомир Денчев. В крайното отборно класиране за юноши първи е отборът на ППМГ „Гео Милев“ Стара Загора, втори е отборът на  ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и трети са бадминтонистите на ПМГ „Баба Тонка“ Русе.

Отборът на девойките имаше труден жребий и загуби от 3 силни отбора в групата. В спор за деветото място не можа да победи и отбора на София, загубвайки с 3:2. При девойките златните медали спечели отборът на СУ „Георги Бенковски“ Пазарджик, втори е отборът на ТГ „Княз Симеон Търновски“ Стара Загора и трети – отборът на ПГЛПИ „Атанас Буров“ Горна Оряховица.

В индивидуалното класиране при юношите златния медал спечели Жан Димитров от ППМГ „Гео Милев“ Стара Загора, сребърния – Александър Ангелов от ПМГ „Баба Тонка“ Русе и бронзов за Галин Милчев от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

При девойките със златен медал се окичи Христомира Поповска от ПГЛПИ „Атанас Буров“ Горна Оряховица, сребърен – за Михаела Златанова от СУ „Георги Бенковски“ Пазарджик и бронзов за Петя Касабова от ТГ „Княз Симеон Търновски“ Стара Загора.

Още два севлиевски отбора се класираха за финалните състезания от програмата на „Ученически игри 2016/2017 г.“. Отборът момчета 5-7 клас от СУ „Васил Левски“, ще играе на финалите по бадминтон от 8 до 11 юни във Велико Търново, а отборът момичета 5-7 клас от същото училище, ще участва на финалите по баскетбол от 7 до 11 юни в Русе.