Начало Новини Благотворителност Бизнессдружението “Севлиево – 21 век” ще финансира участие на танцов ансамбъл в...

Бизнессдружението “Севлиево – 21 век” ще финансира участие на танцов ансамбъл в Мексико

1503

Бизнессдружението “Севлиево 21 век” ще финасира участието на местния танцов ансамбъл “Развитие” в шестата Световна фолклориада в Мексико. Средствата в размер на 20 хиляди лева ще бъдат събрани на благотворителна вечер. Решението за финансовата подкрепа е взето на годишното отчетно събрание на сдружението, съобщиха от неговата пресслужба.

Фолклорният празник, за който севлиевският читалищен ансамбъл има покана за участие, ще се състои през юли и в него ще участват повече от 2,500 изпълнители от 90 страни.

На събранието е бил направен отчет за изминалата година от председателя на “Севлиево 21 век” Момчил Кънев. В него е било посочено, че през 2015 година с подкрепата на сдружението е била изградена площадка за фитнес на открито в Южния комплекс на стойност 23 хиляди лева, отпуснати са били три пълни и две поощрителни стипендии на деца с отличен успех, наградени са били четирима зрелостници, завършили средното си образование с пълно отличие, а на дарителска вечер са били събрани 15 хиляди лева за строителството на черквата “Света Петка” в Южния градски комплекс.

През 2016 година сдружението ще финансира няколко проекта на граждани, ученици и организации за облагородяване и почистване на междублокови пространства и обществени места.