Начало Спорт Колоездене Севлиево посреща кръг от „Шосейни колоездачни серии 2017”

Севлиево посреща кръг от „Шосейни колоездачни серии 2017”

1765

Тази неделя, на 14 май, Севлиево ще бъде домакин на първи кръг от „Шосейни колоездачни серии 2017”. Състезанието се провежда за втора поредна година, а организаторите от габровският спортен клуб „Инч спорт” и Община Севлиево се надяват да повторят успеха от 2016 г., когато на старт застанаха над 70 участници.

Получаването на състезателни номера е предвидено за 10:00 ч. на площада в с. Сенник. Мястото съвсем не е избрано случайно, тъй като именно в Сенник е роден един от най-великите български спортисти – Дан Колов. Отново там, в 12:00 ч., ще бъде даден и официалният старт на състезанието и колоната ще потегли към трасето, което е познатото от миналата година – 12 км. обиколка от с. Сенник – Душево – път за с. Градница – с. Сенник. Участниците ще бъдат разделени в 4 групи: „Мъже”, „Мъже от 41 г. до 55 г.”, „Мъже 56+ г.” и „Жени”, като първите две групи ще завъртят 6 обиколки (72 км), а ветераните и дамите – три (36 км).

Организаторите и спонсорите са предвидили подкрепителни пунктове с храна и напитки за участниците, а доброто настроение ще бъде подкрепено с много музика. Подаръци ще има за всички състезатели, а най-бързите трима от всяка група ще получат медали, както и парични и предметни награди. СК „Инч спорт” и Община Севлиево канят всички жители и гости на града да наблюдават второто издание на колоездачното състезание  и да подкрепят своите любимци. Големите победители в Сериите тази година ще бъдат решени в 2 кръга, като финалният етап ще бъде на 17 юни (събота) в община Две Могили.