Начало Спорт Футбол 17-годишните „Болярки“ първи на турнир в Севлиево

17-годишните „Болярки“ първи на турнир в Севлиево

1244

Девойките до 17 години на женския футболен клуб „Болярки“ се класираха на първо място на регионалния турнир по футбол в Севлиево. Надпреварата събра три отбора – „Севлиево лейдис“, „Гунди“ (Плевен) и „Болярки“, които играха всеки срещу всеки.

Великотърновки, водени от треньора Павлин Дяков, разгромиха севлиевки с 4:0 и плевенчанки с 9:3. В първата среща домакините пък се наложиха с 2:1 над „Гунди“.

„Болярки“ получиха купа, връчена им от Александър Шатровски, отговорник за първенствата и турнирите в системата на БФС. Той специално похвали националните състезателки на великотърновския тим за добрата им подготовка.

Междувременно женският отбор на „Болярки“ претърпя неочаквана загуба с 2:0 от „Екомет 90“ в Пловдив в мач от деветия кръг на първенството на „А“ група.

Така от осемте си мача досега „Болярки“ имат 4 победи и 4 загуби, вкарали са 19 гола и са допуснали 17, това им отрежда 6-о място в класирането с 12 точки. Великотърновки обаче имат възможност да дръпнат нагоре в класирането, тъй като до края на есента имат две домакинства срещу отбори от дъното на класирането. На 20 ноември по програма почиват, на 26-и приемат ЖФК „Варна“, а накрая в отложен мач ще посрещнат и „Нефтохимик“, който досега има 7 загуби и 0:62 голова разлика.