Начало Спорт Хандбал Световна купа по хандбал „IHF Emerging Nations Championship 2017″

Световна купа по хандбал „IHF Emerging Nations Championship 2017″

1549

След изтегления жребий в Габрово мъжкия национален отбор на България попадна в сравнително приемлива група за второто издание на Световната купа „IHF Emerging Nations Championship 2017″.

Нашите ще играят с представителните отбори на Кипър, Андора и Азербайджан.

Авторитетният турнир ще се проведе в зала „Орловец” в Габрово и „Двореца на културата и спорта” във Велико Търново от 12–и до 19-и юни с участието на 16 държави.

За церемонията по разпределяне на тимовете в четирите групи пристигна представителят от Международната хандбална федерация Предраг Павичевич. Черногорецът заедно със спортния директор на родната централа Теодор Илиев направиха инспекция на спортните зали и хотелите в двата града домакини.

Очаква се през идната седмица да бъде готов доклада на Павичевич, а вече по организацията на турнира започна да се работи от българска страна.

Ето и отборите по групи:

Група А – Турция, Косово, Албания, Ирландия

Група В – Люксембург, Грузия, Малта, Великобритания

Група D – Китай, Фарьорски острови, Армения, Молдова

Група С – България, Кипър, Андора, Азербайджан

Първите два отбора от всяка група се класират за четвъртфиналите, победителите се класират за полуфинали, а новия шампион ще бъде определен във финална среща. По регламент ще има и мач за 3-4 място. Първите три отбора в крайното класиране получават автоматично право да попаднат в основната схема на квалификациите за Европейското първенство за мъже през 2020 година, което за първи път ще бъде с 24 отбора.