Начало За Забава Събития Празници на град Севлиево 14 -18 октомври

Празници на град Севлиево 14 -18 октомври

1716

Какво ново на празника на град Севлиево?

Празниците на град Севлиево ще започнат на 14-и октомври и ще продължат до неделния ден на 18-и октомври.

Кулинарният фестивал на местните традиционни гозби, деликатеси и занаяти, сътворени в столицата на тиквата – Севлиево, следва своята линия, като запазва тематични конкурси и изяви, и допълва нови иновативни идеи с популяризиране на града като туристическа дестинация. В продължение на няколко дни ще разгърнем традицията на Севлиево да кани гости и приятели на празник, изпъстрен с много забавление, игри, изненади, викторини и състезания, песни, танци, изложби и конкурси.

Влакът на Тиквенбург ще тръгне от гара Севлиево, но тази година няма да е влак, а ще е каляска – тиква… Във вагон – ресторанта ще се вози самият Димитър Рачков, който ще забавлява севлиевци на 17-и октомври. В центъра по уличното осветление до тогова ще поникнат тикви, за да се случи приказката “Три дни яли, пили и се веселили севлиевци”.

Община Севлиево ще почерпи гостите на празника с тиквена ракия и печена тиква.

Изложба кулинарна ще има и сега. Най-големият тиквеник ще е още по-голям тази година и всички присъстващи ще вкусят от сладкиша напълно безплатно. Шеф готвач Виктор Ангелов специално ще готви на живо всякакви деликатеси от тиква на 17-и.

В неделния ден на 18-и на площад „Свобода“ ще има игри и забави за цялото семейство.

И това не е всичко… Ще може да участвате в тиквените демонстрации, да се снимате с тиквената каляска и много други изненади.

Програмата в акценти по дни

15.10.2015

В Дома на културата „Мара Белчева” ще се проведен театрален спектакъл „Приказка за тиквата”, подготвен от възпитаници на детските градини в град Севлиево.

След като приключи спектакълът, водещият и двамата аниматори с костюми на тиквички, ще поканят всички гости във фоайето на Дома на културата, където официално ще бъдат открити изложбите  „Тиквени фантазии” и “Тиква „Най-най…”.

На 15.10.2015 г. Официално ще бъде открит Есенния Севлиевски панаир, като на панаирната естрада ще се изявява гост – Ансамбъл „Развитие“ при НЧ „Развитие“ , Севлиево и изпълнителя Илия Луков.

16.10.2015

18:00 ч. – Конкурс „Мис Тиквичка и Мистър Тиквичко“ – в него участие ще вземат децата на различна възраст, в два кръга.

1. Кръг на Таланта – песен или танц, самостоятелно представяне;

2. Кръг модно дефиле, където в подходящо облечени костюми, предварително подготвени, ще дефилират на сцената на Панаира. За най-атрактивните и талантливи деца ще има осигурени награди;

19:00 ч. – Концерт на звездата на Пайнер Галена на панаирната естрада.

 

17.10. 2015

11:00 ч. – На площад „Свобода” пред Община Севлиево, ще започне големият тиквен празник, наречен „Пъстро тиквено парти”, който ще събере севлиевци и гости на града.

Официалното откриване на празника в събота ще започне с награждаването на експонатите в изложбата „Тиквени изкушения”.

Пред Общината ще бъде изградена сцена, чийто гръб ще бъде брандиран с тиквени мотиви. Около сцената има шатри, в които ще се продават тиквени изделия и сувенири. Жителите и гостите на Севлиево ще могат да се почерпят с вкусна печена тиква.

12:00 ч. – Начало на шоуто на „Мастършеф“ Виктор Ангелов и традиционното разрязване на най-големия тиквеник.

На специално пригодено място в близост до сцената ще бъдат изградени шатри където г-н Ангелов ще готви традиционни ястия и специалитети, с основен продукт от тиква.

14:00-16:30 ч. – Сцена за изява на самодейни състави.

17:00 ч.  – от Градинката на автогарата ще тръгне най-дългият и най-пъстър влак на Тиквенбург, чийто машинист „Тиквичка”  поставя началото на веселото карнавално шествие.

Водещите на Тиквеното карнавално шествие ще бъдат Димитър Рачков и Венета Лазарова.

Шествието ще премине през двете кръгови кръстовища и на определени места ще има коментаторски пунктове и ще приключи на площад „Свобода“ пред Община Севлиево.

Тази година началото на „Цветната тиквена Олелия“ ще бъде предвождано от голяма тиква-фигура, направена от стиропор. На нея всяко дете ще може да остави своя отпечатък, като предварително ще има определено място, където ръцете на децата ще се намазват с боя. Ще направим най – шарената и пъстра тиква, около която ще вървят деца. Тиквата ще бъде върху рамка с колелца. След приключване на празниците ще се остави в музея на тиквата, като поредния интересен експонат, обвързан с празника.

След като „Влакът на Тиквенбург“ спре на последната си гара, пред площад „Свобода“, забавната програма продължава с песни, танци и скечове на Димитър Рачков.

20:30 ч. – Гост изпълнител – Васил Найденов

18.10.2015

11:00-13:00 ч. –  Игри, изяви, творчество в център на град Севлиево