Начало Спорт Бягане Шест училища от общината се включиха в традиционната лекоатлетическа щафета

Шест училища от общината се включиха в традиционната лекоатлетическа щафета

1306

На 12 октомври в парк „Черничките“ се проведе традиционната лекоатлетическа щафета за ученици. Тя е част от програмата „Празници на Севлиево“ 2017 г. За първа година в състезанието се включиха и ученици от училищата в с. Душево и с. Шумата.

В бягането взеха участие 108 състезатели, разделени в 5 възрастови групи, а купите на победителите връчиха преподавателите по физическо възпитание и спорт Гергана Стоянова и Стефан Кацарски.

Победителите са както следва:

5-6 клас – купата за първо място спечели отборът на ОУ „Стефан Пешев“. Втори се класира отборът на СУ „Васил Левски“, а третото място е за учениците на ОУ „Христо Ботев“. Четвърти остана отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Душево.

7 клас – победител е отборът на СУ „Васил Левски“. Второто място е за лекоатлетите на ОУ „Стефан Пешев“, а трети са момчетата и момичетата на ОУ „Христо Ботев“. На четвърто място е отборът на ОУ „Васил Левски“ с. Шумата, а петото място е за отбора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Душево.

8 клас – победител е отборът ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Лекоатлетите от СУ „Васил Левски“ останаха втори.

9-10 клас – победители са юношите и девойки от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. На второ място са участниците от СУ „Васил Левски“, а третото място е за втория отбор на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

11-12 клас – купата грабнаха бегачите на СУ „Васил Левски“. Второто и третото място е за двата отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

От 17 до 25 октомври на тренировъчните игрища на ДЮШФ в парк „Черничките“ ще се изиграят срещите по футбол, част от общински етап на програмата „Ученически игри 2017/2018 г.“