Начало Новини Общество На тържествена сесия кметът на Севлиево д-р Иван Иванов връчи почетните отличия...

На тържествена сесия кметът на Севлиево д-р Иван Иванов връчи почетните отличия на града

1407

Кметът на община Севлиево връчи днес почетните отличия на 7 заслужили севлиевци и организации. Това стана по време на Тържествената сесия, която се провежда ежегодно в Деня на града – 14 октомври.

С „Почетен гражданин на град Севлиево“ посмъртно беше удостоен генералът от пехотата Стефан Михайлов Нерезов. За заслуги в различни обществени и социални дейности „Почетен знак – Севлиево“ получиха: „Идеал Стандарт – Видима“ АД, евродепутатът Илхан Кючюк, който е роден в Севлиево, управителят на фирма „Никипласт-М“ ООД Момчил Кънев, преподавателят по физическо възпитание и спорт Стефан Кацарски, председателят на сдружение „Надежда – 2001“ Стоянка Ботева и Радка Грозева от НЧ „Развитие – 1870“.

Д-р Иванов поздрави присъстващите с празника на града и на света Петка българска, като благодари за усилията на всички, удостоени с най-високите отличия на Севлиево. Той се обърна и към общинските съветници с думите: „Ние с вас сме тук, благодарение на доверието, гласувано ни от севлиевци. Убеден съм, че всички осъзнаваме отговорността, която носим и дългът, който имаме пред хората. Да, все още понякога допускаме грешки, но се учим от тях. Спорим, но както е казал Сократ: „В спора се ражда истината“. Вярвам, че сме поели по верния път. За да го извървим достойно, обаче трябва да сме готови да загърбим политическите си различия и популизма, и да работим заедно за бъдещето на нашата община. Само така ще можем да оправдаем очакванията на тези, благодарение на които сме тук днес. Това е нещо, което трябва да си припомняме всеки ден, защото Севлиево го заслужава“.

Той се обърна и към севлиевци с думите: “Днес е и празникът на света Петка – светицата покровителка на българския народ и на семейството, която закрила нашия град. Затова нека си пожелаем сили и воля да превърнем града си в мястото, в което неговите синове и дъщери да се завърнат при своите семейства, да живеят щастливо и на свой ред да създадат семейства. Нека това бъде и място където нашите майки и бащи да посрещнат достойно старините си. Дължим го на всички тях, дължим го и на Севлиево!”, каза кметът и с вълнение отбеляза, че “в тази зала днес има много достойни хора, заслужили благодарността на нашия град и съм щастлив, че на мен се падна честта да връча знаците на тази благодарност”.

Официални гости на Тържествената сесия бяха народни представители, областни управители, кметове от съседни общини и почетни граждани на Севлиево.