Начало Новини Изкуство Черно-бяла снимка спечели първата награда във фотоконкурса “Севлиево рок”

Черно-бяла снимка спечели първата награда във фотоконкурса “Севлиево рок”

1185

Авторите на най-добрите снимки от фотоконкурса “Севлиево рок” получиха днес наградите си лично от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

На първо място със 706 харесвания в официалната страница на общината във Фейсбук бе класирана фотографията „Еуфория“ на Петър Петров.

Втората награда отиде при Натали Ивайлова с “Let’s rock and roll”, която събра 659 гласа, а на третото място с 404 харесвания се класира “Superstars” на Евгения Николова.

Специалната награда на Община Севлиево бе присъдена на Данчо Данчев за фотографията „Начало“.

„Този конкурс беше организиран с идеята да популяризираме Хоталич като туристическа дестинация и място, което предлага прекрасни условия за провеждането на различни интересни събития. Имаме идея националният рок- фестивал да стане традиционен и се надявам догодина да бъде още по-интересен за севлиевци и за гости на града. Безспорно средновековният град-крепост, с невероятната си природа, панорама и атмосфера, дава възможност за заснемането на уникални кадри“, каза по време на награждаването д-р Иванов.

Той сподели, че първото издание на „Севлиево рок“ е било със значително облекчен режим на участие и оценка, за да могат да се включат максимален брой желаещи. За следващата година се предвижда регламентът на конкурса да бъде доразвит, фотографиите да бъдат разпределяни в няколко категории и оценявани от компетентно жури.

Повод за провеждането на фотоконкурса “Севлиево рок” беше Първият национален рок фестивал „Хоталич“, a целта – да се подкрепят младите и талантливи фотографи, както и да се популяризира Севлиево като новата рок-столица на България.

Участие имаха право да вземат всички любители – фотографи, без ограничение във възрастта, които са и почитатели на класическата рок музика, българските групи и магията на средновековния град-крепост “Хоталич”.